Astrologie medicală
Astrologie medicală

Astrologie medicală

Instructor
raminfo
Reviews
Rating

PROGNOZELE ASTROLOGICE MEDICALE

Inca din antichitate, astrologia a fost folosita pentru a se gasi remedii pentru rezolvarea problemelor de sanatate ale omului.

Predispozitiile unei persoane pentru anumite accidente sau boli, puteau fi vazute inca de la nastere , in tema natala,  iar odata cu dezvoltarea medicinei – la inceput pe baze relativ empirice, apoi pe fundamente riguros stiintifice – astrologia a dobindit un rol important in stabilirea perspectivelor de insanatosire, inclusiv prin posibilitatea alegerii optime a momentului cind trebuie administrate anumite remedii sau prin indicarea celui mai potrivit tip de tratament.

Pana acum cateva secole, din pregatirea unui medic trebuia sa faca parte, obligatoriu, si cunoasterea astrologiei.

Astrologia medicala are la baza corespondenta dintre semnele zodiacale si diferitele parti ale corpului uman.

Zodiacul fiind vazut ca o imagine a Omului Cosmic, semnele guverneaza, in ordinea lor, parti distincte ale corpului, asezate in general tot intr-o ordine succesiva, de la cap spre picioare, astfel:

⦁ Berbec – cap, creier, fata, nas, sinusuri, maxilar superior
⦁ Taur – maxilar inferior, gât, ceafa, gura, tiroida, urechi (trompa lui Eustachio)
⦁ Gemeni – umeri, brate, mâini, cai respiratorii, plamâni, coaste, clavicula, sistem nervos
⦁ Rac – stomac, duoden, sâni, stern, ochiul stâng
⦁ Leu – inima (inclusiv venele si arterele aferente), coloana vertebrala (vertebrele dorsale, maduva), ochii în general si ochiul drept în mod special
⦁ Fecioara – pancreas, splina, vezica biliara, abdomen inferior (musculatura acestuia, intestine, apendice)
⦁ Balanta – rinichi, vezica urinara, glande suprarenale, zona lombara
⦁ Scorpion – organe genitale interne si externe, prostata, colon, rect, anus, zona pelviana
⦁ Sagetator – solduri, coapse, femur, sacrum, coccis, ficat
⦁ Capricorn – oase si articulatii în general, genunchi în special, fiere (împreuna cu Fecioara), piele
⦁ Varsator – gambe, glezne, circulatie, sistem nervos simpatic
⦁ Pesti – laba piciorului, sistem limfatic

Desi medicina nu a reusit sa gaseasca o baza logica pentru aceste corespondente stravechi, unele ramuri noi, cum este iridologia, incep sa confirme viziunea astrologilor.

Iridologia studiaza irisul ochiului, iar pe cercul irisului exista zone al caror aspect vizual  indica starea organelor din corp.

Aceste corespondente se suprapun foarte bine peste cele stabilite de astrologie, pastrand cam aceeasi ordine si asezare pe cerc, ca pe zodiac.
Incepand cu secolul 20, astrologia permite o perspectiva mai profunda asupra sanatatii omului prin dezvaluirea corelatiilor dintre psihicul uman si starea sanatatii sale.

Daca inainte de secolul 20, problemele medicale erau privite in mod clasic, ca avind doar cauze fizice si fiziologice, mai nou sunt puse in evidenta, inclusiv prin astrologie, cauzele psihice ale bolilor si chiar cauze de natura spirituala.

Fara sa se opuna medicinei conventionale, astrologia medicala ii da acesteia o profunzime noua, extinzand preocuparea pentru bunastarea fiintei umane in domeniul psihologic si spiritual.

Atunci cand apelam la un astrolog pentru o problema de sanatate nu trebuie sa ne asteptam sa ni se recomande medicamente si unguente. Astrologul ne va dezvalui acele cauze launtrice – legate de atitudini gresite, emotii negative si decizii proaste – care au condus la un dezechilibru energetic exprimat printr-o disfunctie a corpului fizic.

Tratamentul va depinde foarte mult de pacient, de remedierea acestor dezechilibre in fiinta sa launtrica si se poate desfasura in paralel cu un tratament fizic, dar chiar si medicii clasici admit ca vindecarea depinde cel mai mult de atitudinea pacientului, de cooperarea lui psihica pentru a se vindeca.

Exista medici care folosesc si astrologia pentru a intelege ce a declansat boala si pentru a gasi cele mai bune remedii pentru pacientii lor, chiar folosesc astrologia in secret, pentru a evita reactiile negative ale celor preocupati  mai mult de logica metodei de vindecare decat de vindecarea in sine.

„Este posibil sa asistam, treptat, la o reorientare naturala a interesului oamenilor de la instrumente la scop: oamenii vor redeveni capabili sa accepte cu bucurie vindecarea chiar daca nu inteleg cum se produce ea”.

In acest context, va invitam la cursul – PROGNOZELE ASTROLOGICE MEDICALE pentru a asimila impreuna aceasta noua abordare privind cauzele psihice si de natura spirituala ale bolilor impreuna cu remediile care se potrivesc acestora.

Perioada: 50 ore ( 10-15 SAPTAMANI)
Condiții de acces: cursul de baza in astrologie

Asteptam cu drag la curs pe viitorii specialisti ai acestei formari.

Reviews

0 Rated 0 out of 0 Ratings
5 stars
4 stars
3 stars
2 stars
1 stars
a
Emeritus Education

Lorem ipsum dolor sit amet con sectetur adipisicing elit sed don eiusmod tempor inci