...::: Noutati
 


    Este recunoscut faptul ca succesul si competitivitatea unei intreprinderi si, in general, a economiei nationale, depinde, in cea mai mare masura, de utilizarea rationala si eficienta a resurselor umane, precum si de calitatea muncii si motivarea personalului.
   Inspectorul SSM este angajatul de baza al companiei, intrucat, indiferent de dimensiunea fortei de munca implicate, el este cel care asigura gestionarea optima a angajatilor...
   Resursele umane reprezinta una dintre cele mai importante investitii ale unei organizatii. Tocmai de aceea, fara o instruire adecvata in domeniul sanatii si securitatii in munca, fara protectie impotriva factorilor de risc la locul de munca, activitatea nu se va desfasura in conditii optime, acesta fiind si motivul pentru care rolul unui Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca intr-o organizatie sau companie este esential.
   Cursul de inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca garanteaza dobandirea tuturor cunostintelor necesare privind aspectele esentiale legate de protectia muncii si va ajuta sa profesati in acest domeniu, , in conditiile respectarii legislatiei actuale a muncii. Cursul Inspector SSM se adreseaza atat angajatorilor cat si angajatilor.
    Succesul oricarei firme depinde de modul in care angajatii pun in practica obiectivele acesteia. De aceea, capacitatile si calitatea resurselor umane sunt definitorii pentru rezultatele obtinute.
    Securitatea si sanatatea locului de munca sunt doi factori importanti in activitatea desfasurata de orice companie sau societate.inspectorul SSM, trebuie sa foloseasca metodele potrivite, dobandite in timpul cursului , prin care sa determine motivele reale ale acestei situatii.
   Parcurgand cursul "Inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca "- 80 ore , cursantii vor face cunostinta cu principalele activitati ce tin de dirijarea cadrelor dintr-o intreprindere, precum planificarea strategica a resurselor umane, instruirea, etc.
   Scopul cursului "Inspector SSM" este de a oferi cunostinte viitorilor INSPECTORI in ce priveste securitatea si sanatatea personalului intreprinderii, precum si de a-i invata sa aplice cunostintele teoretice obtinute in cadrul intreprinderii.
   Cursul Inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca prevede expunerea materialului teoretic intr-o combinare eficienta cu specificul functionarii intreprinderilor in conditiile reale si particularitatile resurselor umane.
 Scopul cursului "Inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca ":
  Participantii vor invata: 1. Comunicare in limba oficiala 2. Competente de baza in matematica, stiinta si tehnologie 3. Competenta de a invata 4. Competente sociale si civice 5. Dezvoltarea profesionala 6. Planificarea activitatilor proprii 7. Realizarea activitatilor de prevenire si protectie 8. Realizarea semnalizarii de securitate si/sau de sanatate la locurile de munca 9. Instruirea lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca 10.Informarea lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca 11.Stabilirea mijloacelor materiale si tehnice necesare securitatii si sanatatii in munca 12.Prevenirea accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale 13.Participarea la cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporara de munca 14.Verificarea respectarii prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca 15.Monitorizarea activitatilor de evacuare si interventie in situatii de urgenta
 Competente ce vor fi dobandite in urma Cursului"Inspector SSM"- 80 ore:
  Viitorul inspector SSM invata: - sa detina si sa ofere informatii privind problemele de securitate si de sanatate in munca - insusirea si aplicarea corecta a conceptelor si terminologiei de securitate si sanatate in munca - cunoasterea legislatiei si normelor specifice activitatii in domeniu - formarea deprinderilor in gestionarea activitatilor in domeniu pe teritoriul societatii - aplicarea prevederilor principalelor acte normative si reglementari tehnice in domeniu - actualizarea permanenta a bazei de date in domeniu - Legislatia UE. de sanatate si securitate in munca - Legislatia de securitatea muncii in Romania - Factorii de risc pentru accidentari si imbolnaviri profesionale - Standardele de securitatea muncii - Echipamentele de protectie individuala si colective - Organizarea activitatii SSM - Accidentele de munca - Semnalizarea de securitate si sanatate in munca - Lucrul la inaltime - Cerintele SSM in manipularea maselor - Sanatatea in munca si factorii de risc - Documente de lucru SSM
 
 Important:
  La absolvirea cursului "Inspector SSM" se elibereaza CERTIFICAT de ABSOLVIRE si SUPLIMENT DESCRIPTIV cu competentele obtinute, emise de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si CNFPA.

2005 - Ram-Info Serv. Toate drepturile sunt rezervate